Talaan hin mga Mangulo han Estados Unidos

Tikang ha Wikipedia
Laktaw ngadto ha: paglayag, bilnga
WhiteHouseSouthFacade.JPG

Ha ilarom han Batakan Balaud han Estados Unidos, an Mangulo han Estados Unidos in an ulo han estado ngan ulo han kagamhanan han Estados Unidos. Ha pagiging pinuno han sanga hit tagapagpatuman ngan ulo han kagamhanan federal ha pankabug-osan, an mangulohan in an gihataasi nga buhatan political han Estados Unidos ha impluwensiya ngan pagkakilala. Hiya liwat an Pinuno-nga-Tagasugo ha Nakaarmas nga Kusog han Estados Unidos. An mangulo in diri direkta nga ginpipili ha upat-ka-tuig nga termino han Kolehiyo Electoral (o ha pinaagi han Camara de Representante kon an Kolehiyo Electoral in diri makahatag hin mayorya absoluta ha bisan hin-o nga tawo). Tikang ha pagratifica han ika-duhakanapulo-kagduha nga pagliwan han Batakan Balaud han Estados Unidos ha 1951, waray tawo an poyde mapili ha buhatan han mangulo ha labaw ha duha ka beses. Kun linmingkod ha labaw han duha ka mga tuig ha termino nga may nahauna, diri na gintutugutan ini nga tawo nga mapili utro ha labaw han usa nga piniliay. Ha pagkamatay, pagbul-iw hit pwesto, o ha pagkatanggal tikang ha buhatan han mangulo nga nalingkod, an Sugbong Mangulo an masunod nga makapot han buhatan.

List of presidents[igliwat | edit source]

Parties

      Waray partido       Federalista       Demokratiko-Republikano       Demokratiko       Whig       Republikano

Ihap
[n 1]
Mangulo Linmingkod ha puwesto Binmiya ha puwesto Partido Panahon hin pag-alagad
[n 1]
Sugbong-Mangulo Kataposan nga puwestso nga ginkaptan ugsa han pag-inagurar [1]
1 Gilbert Stuart, George Washington (Lansdowne portrait, 1796).jpg George Washington
(1732–1799)
[2][3][4]
Abril 30, 1789 Marso 4, 1797 Independente [5] 1 (1789)   John Adams Komandante-en-Hefe han Continental Army (1775–1783)
2 (1792)
2 Adamstrumbull.jpg John Adams
(1735–1826)
[6][7][8]
Marso 4, 1797 Marso 4, 1801 Federalista 3 (1796) Thomas Jefferson Vice President
3 Thomas Jefferson by Rembrandt Peale, 1800.jpg Thomas Jefferson
(1743–1826)
[9][10][11]
March 4, 1801 March 4, 1809 Democratic-
Republican
4 (1800) Aaron Burr Vice President
5 (1804) George Clinton
4 James Madison.jpg James Madison
(1751–1836)
[12][13][14]
March 4, 1809 March 4, 1817 Democratic-
Republican
6 (1808) George Clinton[n 2]
March 4, 1809 – April 20, 1812
Secretary of State (1801–1809)
vacant[n 3]
April 20, 1812 – March 4, 1813
7 (1812) Elbridge Gerry[n 2]
March 4, 1813 – November 23, 1814
vacant[n 3]
November 23, 1814 – March 4, 1817
5 James Monroe White House portrait 1819.gif James Monroe
(1758–1831)
[15][16][17]
March 4, 1817 March 4, 1825 Democratic-
Republican
8 (1816) Daniel D. Tompkins Secretary of State (1811–1817)
9 (1820)
6 John Quincy Adams by GPA Healy, 1858.jpg John Quincy Adams
(1767–1848)
[18][19][20]
March 4, 1825 March 4, 1829 Democratic-
Republican
10 (1824) John C. Calhoun Secretary of State (1817–1825)
7 Andrew jackson head.jpg Andrew Jackson
(1767–1845)
[21][22][23]
March 4, 1829 March 4, 1837 Democratic 11 (1828) John C. Calhoun[n 4]
March 4, 1829 – December 28, 1832
U.S. Senator (1823–1825)
vacant[n 3]
December 28, 1832 – March 4, 1833
12 (1832) Martin Van Buren
8 MartinVanBuren.png Martin Van Buren
(1782–1862)
[24][25][26]
March 4, 1837 March 4, 1841 Democratic 13 (1836) Richard Mentor Johnson Vice President
9 William Henry Harrison by James Reid Lambdin, 1835.jpg William Henry Harrison
(1773–1841)
[27][28][29]
March 4, 1841 April 4, 1841
[n 2]
Whig 14 (1840) John Tyler Minister to Colombia (1828–1829)
10
[n 5]
WHOportTyler.jpg John Tyler
(1790–1862)
[30][31][32]
April 4, 1841 March 4, 1845 Whig
April 4, 1841 – September 13, 1841
vacant[n 3] Vice President
no party[n 6]
September 13, 1841 – March 4, 1845
11 James Knox Polk by GPA Healy, 1858.jpg James K. Polk
(1795–1849)
[33][34][35]
March 4, 1845 March 4, 1849 Democratic 15 (1844) George M. Dallas Governor of Tennessee (1839–1841)
12 Zachary Taylor by Joseph Henry Bush, c1848.jpg Zachary Taylor
(1784–1850)
[36][37][38]
March 4, 1849 July 9, 1850
[n 2]
Whig 16 (1848) Millard Fillmore U.S. Army Major general
13 Millard Fillmore by George PA Healy, 1857.jpg Millard Fillmore
(1800–1874)
[39][40][41]
July 9, 1850 March 4, 1853 Whig vacant[n 3] Vice President
14 Franklin Pierce by GPA Healy, 1858.jpg Franklin Pierce
(1804–1869)
[42][43][44]
March 4, 1853 March 4, 1857 Democratic 17 (1852) William R. King[n 2]
March 4, 1853 – April 18, 1853
U.S. Senator (1837–1842)
vacant[n 3]
April 18, 1853 – March 4, 1857
15 JamesBuchanan crop.jpg James Buchanan
(1791–1868)
[45][46][47]
March 4, 1857 March 4, 1861 Democratic 18 (1856) John C. Breckinridge United States Minister to the United Kingdom (1853–1856)
16 Lincoln by George H Story c1915.jpg Abraham Lincoln
(1809–1865)
[48][49][50]
March 4, 1861 April 15, 1865
[n 7]
Republican 19 (1860) Hannibal Hamlin U.S. Representative (1847–1849)
Republican
National Union[n 8]
20 (1864) Andrew Johnson
17 Andrew Johnson portrait.jpg Andrew Johnson
(1808–1875)
[51][52][53]
April 15, 1865 March 4, 1869 Democratic
National Union;[n 8]
no party[n 9]
vacant
[n 3]
Vice President
18 Ulysses S. Grant.jpg Ulysses S. Grant
(1822–1885)
[54][55][56]
March 4, 1869 March 4, 1877 Republican 21 (1868) Schuyler Colfax Commanding General of the Army (1864–1869)
22 (1872) Henry Wilson[n 2]
March 4, 1873 – November 22, 1875
vacant[n 3]
November 22, 1875 – March 4, 1877
19 Daniel Huntington - Rutherford Birchard Hayes - Google Art Project.jpg Rutherford B. Hayes
(1822–1893)
[57][58][59]
March 4, 1877 March 4, 1881 Republican 23 (1876) William A. Wheeler Governor of Ohio (1868–1872 & 1876–1877)
20 James Garfield portrait.jpg James A. Garfield
(1831–1881)
[60][61][62]
March 4, 1881 September 19, 1881
[n 7]
Republican 24 (1880) Chester A. Arthur U.S. Representative
21 Chester A Arthur by Daniel Huntington crop.jpeg Chester A. Arthur
(1829–1886)
[63][64][65]
September 19, 1881 March 4, 1885 Republican vacant[n 3] Vice President
22 Grover Cleveland portrait2.jpg Grover Cleveland
(1837–1908)
[66][67]
March 4, 1885 March 4, 1889 Democratic 25 (1884) Thomas A. Hendricks[n 2]
March 4, 1885 – November 25, 1885
Governor of New York (1883–1885)
vacant[n 3]
November 25, 1885 – March 4, 1889
23 Benjamin Harrison by Eastman Johnson (1895).jpg Benjamin Harrison
(1833–1901)
[68][69][70]
March 4, 1889 March 4, 1893 Republican 26 (1888) Levi P. Morton U.S. Senator (1881–1887)
24 Grover Cleveland portrait2.jpg Grover Cleveland
(1837–1908)
[66][67]
March 4, 1893 March 4, 1897 Democratic 27 (1892) Adlai Stevenson I President (1885–1889)
25 Official White House portrait of William McKinley.jpg William McKinley
(1843–1901)
[71][72][73]
March 4, 1897 September 14, 1901
[n 7]
Republican 28 (1896) Garret Hobart[n 2]
March 4, 1897 – November 21, 1899
Governor of Ohio (1892–1896)
vacant[n 3]
November 21, 1899 – March 4, 1901
29 (1900) Theodore Roosevelt
26 TRSargent.jpg Theodore Roosevelt
(1858–1919)
[74][75][76]
September 14, 1901 March 4, 1909 Republican vacant[n 3] Vice President
30 (1904) Charles W. Fairbanks
27 TaftOfficial Portrait.jpg William Howard Taft
(1857–1930)
[77][78][79]
March 4, 1909 March 4, 1913 Republican 31 (1908) James S. Sherman[n 2]
March 4, 1909 – October 30, 1912
Secretary of War (1904–1908)
vacant[n 3]
October 30, 1912 – March 4, 1913
28 Ww28.jpg Woodrow Wilson
(1856–1924)
[80][81][82]
March 4, 1913 March 4, 1921 Democratic 32 (1912) Thomas R. Marshall Governor of New Jersey (1911–1913)
33 (1916)
29 Wh29.gif Warren G. Harding
(1865–1923)
[83][84][85]
March 4, 1921 August 2, 1923
[n 2]
Republican 34 (1920) Calvin Coolidge U.S. Senator (1915–1921)
30 Calvin Coolidge.jpg Calvin Coolidge
(1872–1933)
[86][87][88]
August 2, 1923 March 4, 1929 Republican vacant[n 3] Vice President
35 (1924) Charles G. Dawes
31 Herbert Clark Hoover by Greene, 1956.jpg Herbert Hoover
(1874–1964)
[89][90][91]
March 4, 1929 March 4, 1933 Republican 36 (1928) Charles Curtis Secretary of Commerce (1921–1928)
32 Franklin Roosevelt - Presidential portrait.jpg Franklin D. Roosevelt
(1882–1945)
[92][93][94]
Marso 4, 1933 (1933-03-04) Abril 12, 1945 (1945-04-12)
[n 2]
Democratic 37 (1932)
[n 10]
John Nance Garner Governor of New York (1929–1932)
38 (1936)
39 (1940) Henry A. Wallace
40 (1944) Harry S. Truman
33 HarryTruman.jpg Harry S. Truman
(1884–1972)
[95][96][97]
April 12, 1945 January 20, 1953 Democratic vacant[n 3] Vice President
41 (1948) Alben W. Barkley
34 Dwight D. Eisenhower, official Presidential portrait.jpg Dwight D. Eisenhower
(1890–1969)
[98][99][100]
January 20, 1953 January 20, 1961
[n 11]
Republican 42 (1952) Richard Nixon Supreme Allied Commander Europe (1949–1952)
43 (1956)
35 John F Kennedy Official Portrait.jpg John F. Kennedy
(1917–1963)
[101][102][103]
January 20, 1961 November 22, 1963
[n 7]
Democratic 44 (1960) Lyndon B. Johnson U.S. Senator (1953–1960)
36 100px Lyndon B. Johnson
(1908–1973)
[104][105]
November 22, 1963 January 20, 1969 Democratic vacant[n 3] Vice President
45 (1964) Hubert Humphrey
January 20, 1965 – January 20, 1969
37 Richard Nixon - Presidential portrait.jpg Richard Nixon
(1913–1994)
[106][107][108]
January 20, 1969 August 9, 1974
[n 4]
Republican 46 (1968) Spiro Agnew[n 4]
January 20, 1969 – October 10, 1973
Vice President (1953–1961)
47 (1972)
vacant[n 3]
October 10, 1973 – December 6, 1973
Gerald Ford
December 6, 1973 – August 9, 1974
38 Gerald Ford
(1913–2006)
[109][110][111]
August 9, 1974 January 20, 1977 Republican vacant[n 3]
August 9, 1974 – December 19, 1974
Vice President
Nelson Rockefeller
December 19, 1974 – January 20, 1977
39 James E. Carter - portrait.jpg Jimmy Carter
(b.1924)
[112][113][114]
January 20, 1977 January 20, 1981 Democratic 48 (1976) Walter Mondale Governor of Georgia (1971–1975)
40 Ronald Reagan
(1911–2004)
[115][116][117]
January 20, 1981 January 20, 1989 Republican 49 (1980) George H. W. Bush Governor of California (1967–1975)
50 (1984)
41 100px George H. W. Bush
(b.1924)
[118][119][120]
January 20, 1989 January 20, 1993 Republican 51 (1988) Dan Quayle Vice President
42 100px Bill Clinton
(b.1946)
[121][122][123]
January 20, 1993 January 20, 2001 Democratic 52 (1992) Al Gore Governor of Arkansas (1979–1981 & 1983–1992)
53 (1996)
43 100px George W. Bush
(b.1946)
[124][125][126]
January 20, 2001 January 20, 2009 Republican 54 (2000) Dick Cheney Governor of Texas (1995–2000)
55 (2004)
44 Official portrait of Barack Obama.jpg Barack Obama
(b.1961)
[127][128][129]
January 20, 2009 Incumbent Democratic 56 (2008) Joe Biden U.S. Senator (2005–2008)
57 (2012)

Mga buhi nga kasanhi nga mangulo[igliwat | edit source]

Hadton Nobyembre 2012, mayda upat nga buhi nga mga kasanhi nga mangulo:

Mangulo Panahon hin pag-alagad Pitsa hin pagkatawo
Jimmy Carter 1977–1981 Oktubre 1, 1924 (1924-10-01) (edad 89)
George H. W. Bush 1989–1993 Hunyo 12, 1924 (1924-06-12) (edad 89)
Bill Clinton 1993–2001 Agosto 19, 1946 (1946-08-19) (edad 67)
George W. Bush 2001–2009 Hulyo 6, 1946 (1946-07-06) (edad 67)

An gi-urhi-i nga kamatay hin kasanhi nga mangulo amo an kan Gerald Ford (1974–1977) dida han Disyembre 26, 2006, edad 93.

See also[igliwat | edit source]

Notes[igliwat | edit source]

  1. 1.0 1.1 For the purposes of numbering, a presidency is defined as an uninterupted period of time in office served by one person. For example, George Washington served two consecutive terms and is counted as the first president (not the first and second). Upon the resignation of 37th president Richard Nixon, Gerald Ford became the 38th president even though he simply served out the remainder of Nixon's second term and was never elected to the presidency in his own right. Grover Cleveland was both the 22nd president and the 24th president because his two terms were not consecutive. A period during which a vice-president temporarily becomes Acting President under the Twenty-fifth Amendment is not a presidency, because the president remains in office during such a period.
  2. 2.00 2.01 2.02 2.03 2.04 2.05 2.06 2.07 2.08 2.09 2.10 Died in office of natural causes.
  3. 3.00 3.01 3.02 3.03 3.04 3.05 3.06 3.07 3.08 3.09 3.10 3.11 3.12 3.13 3.14 3.15 3.16 3.17 Prior to ratification of the Twenty-fifth Amendment to the United States Constitution in 1967, there was no mechanism by which a vacancy in the Vice Presidency could be filled. Richard Nixon was the first president to fill such a vacancy under the provisions of the Twenty-fifth Amendment when he appointed Gerald Ford. Ford later became the second president to fill a vice presidential vacancy when he appointed Nelson Rockefeller to succeed him.
  4. 4.0 4.1 4.2 Resigned.
  5. Being the first vice president to assume the presidency, Tyler set a precedent that a vice president who assumes the office of president becomes a fully functioning president who has his own presidency, as opposed to just a caretaker president. His political opponents attempted to refer to him as "Acting President", but he refused to allow that. The Twenty-fifth Amendment to the United States Constitution put Tyler's precedent into the Constitution.
  6. Former Democrat who ran for Vice President on Whig ticket. Clashed with Whig congressional leaders and was expelled from the Whig party in 1841.
  7. 7.0 7.1 7.2 7.3 Assassinated.
  8. 8.0 8.1 Abraham Lincoln and Andrew Johnson were, respectively, a Republican and a Democrat who ran on the National Union ticket in 1864.
  9. Andrew Johnson did not identify with the two main parties while president and tried and failed to build a party of loyalists under the National Union label. His failure to build a true National Union Party left Johnson without a party.
  10. This term was shortened by 43 days due to the Twentieth Amendment to the United States Constitution going into effect, moving inauguration day from March 4 to January 20.
  11. Dwight Eisenhower is the first president to have been legally prohibited by the Twenty-second Amendment to the United States Constitution from seeking a third term.

References[igliwat | edit source]

  1. kataposan nga puwesto, kun waray
  2. The White House (March 12, 2007). Biography of George Washington. Whitehouse.gov. Ginkità dida han January 12, 2009.
  3. George Washington – no Political Party – 1st President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  4. George Washington (February 22, 1732 – December 14, 1799). American Presidents: Life Portraits. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  5. Partido ha politika ni Washington
  6. Biography of John Adams. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  7. John Adams – Federalist Party – 2nd President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  8. John Adams (October 30, 1735 – July 4, 1826). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  9. Biography of Thomas Jefferson. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  10. Thomas Jefferson – Democratic-Republican Party – 3rd President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  11. Thomas Jefferson (April 13, 1743 – July 4, 1826). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  12. Biography of James Madison. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  13. James Madison – Democratic-Republican Party – 4th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  14. James Madison (March 16, 1751 – June 28, 1836). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  15. Biography of James Madison. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  16. James Monroe – Democratic-Republican Party – 5th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  17. James Monroe (April 28, 1758 – July 4, 1831). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  18. Biography of John Quincy Adams. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  19. John Quincy Adams – Federalist, Democratic-Republican, National Republican, WHIG Party – 6th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  20. John Quincy Adams (July 11, 1767 – February 23, 1848). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  21. Biography of Andrew Jackson. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  22. Andrew Jackson – Democratic-Republican Party – 7th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  23. Andrew Jackson (March 15, 1767 – June 8, 1845). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  24. Biography of Martin Van Buren. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  25. Martin Van Buren – Democratic-Republican, Democratic, and Free Soil Party – 8th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  26. Martin Van Buren (December 5, 1782 – July 24, 1862). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  27. Biography of William Henry Harrison. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  28. William Henry Harrison – WHIG Party – 9th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  29. William Henry Harrison (February 9, 1773 – April 4, 1841). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  30. Biography of John Tyler. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  31. John Tyler – No Party – 10th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  32. John Tyler (March 29, 1790 – January 18, 1862). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  33. Biography of James Polk. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  34. James Polk – Democratic Party – 11th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  35. James K. Polk (November 2, 1795 – June 15, 1849). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  36. Biography of Zachary Tyler. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  37. Zachary Taylor – WHIG Party – 12th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  38. Zachary Taylor (November 24, 1784 – July 9, 1850). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  39. Biography of Millard Fillmore. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  40. Millard Filmore – WHIG Party – 13th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  41. Millard Fillmore (January 7, 1800 – March 8, 1874). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  42. Biography of Franklin Pierce. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  43. Franklin Pierce – Democratic Party – 14th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  44. Franklin Pierce (November 23, 1804 – October 8, 1869). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  45. Biography of James Buchanan. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  46. James Buchanan – Democratic Party – 15th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  47. James Buchanan (April 23, 1791 – June 1, 1868). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  48. Biography of Abraham Lincoln. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  49. Abraham Lincoln – Republic, National Union Party – 16th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  50. Abraham Lincoln (February 12, 1809 – April 15, 1865). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  51. Biography of Andrew Johnson. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  52. Andrew Johnson – National Union Party – 17th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  53. Andrew Johnson (December 29, 1808 – July 31, 1875). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  54. Biography of Ulysses S. Grant. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  55. Ulysses S. Grant – National Union Party – 18th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  56. Ulysses S. Grant (April 27, 1822 – July 23, 1885). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  57. Biography of Rutherford B. Hayes. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  58. Rutherford B. Hayes – Republican Party – 19th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  59. Rutherford B. Hayes (October 4, 1822 – January 17, 1893). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  60. Biography of James Garfield. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  61. James Garfield – Republican Party – 20th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  62. James A. Garfield (November 19, 1831 – September 19, 1881). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  63. Biography of Chester Arthur. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  64. Chester A. Arthur – Republican Party – 21st President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  65. Chester A. Arthur (October 5, 1829 – November 18, 1886). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  66. 66.0 66.1 Grover Cleveland – Democratic Party – 22nd and 24th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  67. 67.0 67.1 Grover Cleveland (March 18, 1837 – June 24, 1908). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  68. Biography of Benjamin Harrison. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  69. William Henry Harrison – Whig Party – 23rd President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  70. Benjamin Harrison (August 20, 1833 – March 13, 1901). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  71. Biography of William McKinley. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  72. William McKinley – Republican Party – 25th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  73. William McKinley (January 29, 1843 – September 14, 1901). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  74. Biography of Theodore Roosevelt. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  75. Theodore Roosevelt – Republican, Bull Moose Party – 26th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  76. Theodore Roosevelt (October 27, 1858 – January 6, 1919). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  77. Biography of William Howard Taft. Whitehouse.gov: (March 13, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  78. William Howard Taft – Republican Party – 27th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  79. William Howard Taft (September 15, 1857 – March 8, 1930). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  80. Biography of Woodrow Wilson. Whitehouse.gov: (March 13, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  81. Woodrow Wilson – Democratic Party – 28th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  82. Woodrow Wilson (December 28, 1856 – February 3, 1924). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  83. Biography of Warren G. Harding. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  84. Warren Harding – Republican Party – 29th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  85. Warren G. Harding (November 2, 1865 – August 2, 1923). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  86. Biography of Calvin Coolidge. Whitehouse.gov: (March 13, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  87. Calvin Coolidge – Republican Party – 30th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  88. Calvin Coolidge (July 4, 1872 – January 5, 1933). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  89. Biography of Herbert Hoover. Whitehouse.gov: (March 13, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  90. Herbert Hoover – Republican Party – 31st President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  91. Herbert Hoover (August 10, 1874 – October 20, 1964). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  92. Biography of Franklin D. Roosevelt. Whitehouse.gov: (March 20, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  93. Franklin D. Roosevelt – Democratic Party – 32nd President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  94. Franklin D. Roosevelt (January 30, 1882 – April 12, 1945). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  95. Biography of Harry S Truman. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  96. Harry S Truman – Democratic Party – 33rd President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  97. Harry S Truman (May 8, 1884 – December 26, 1972). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  98. Biography of Dwight D. Eisenhower. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  99. Dwight D. Eisenhower – Democratic Party – 34th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  100. Dwight D. Eisenhower (October 14, 1890 – March 28, 1969). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  101. Biography of John F. Kennedy. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  102. John F. Kennedy – Democratic Party – 35th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  103. John F. Kennedy (May 29, 1917 – November 22, 1963). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  104. Lyndon B. Johnson – Democratic Party – 36th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  105. Lyndon B. Johnson (August 27, 1908 – January 22, 1973). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  106. Richard M. Nixon. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  107. Richard Nixon – Republican Party – 37th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  108. Richard M. Nixon (January 9, 1913 – April 22, 1994). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  109. Biography of Gerald R. Ford. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  110. Gerald Ford – Republican Party – 38th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  111. Gerald R. Ford (July 14, 1913 – December 26, 2006). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  112. Biography of Jimmy Carter. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  113. Jimmy Carter – Democratic Party – 39th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  114. Jimmy Carter (October 1, 1924 – ). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  115. Biography of Ronald Reagan. Whitehouse.gov: (June 25, 2008). Ginkità dida han January 12, 2009.
  116. Ronald Reagan – Republican Party – 40th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  117. Ronald Reagan (February 6, 1911 – June 5, 2004). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  118. Biography of George Herbert Walker Bush. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  119. George H. W. Bush – Republican Party – 41st President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  120. George Bush (June 12, 1924 – ). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  121. Biography of William J. Clinton. Whitehouse.gov: (March 12, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  122. Bill Clinton – Democratic Party – 42nd President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  123. Bill Clinton (August 19, 1946 – ). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  124. Biography of President George W. Bush. Whitehouse.gov: (February 25, 2007). Ginkità dida han January 12, 2009.
  125. George W. Bush – Republican Party – 43rd President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  126. George W. Bush (July 6, 1946 – ). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.
  127. President Barack Obama. Whitehouse.gov: (January 20, 2009). Ginkità dida han January 20, 2009.
  128. Barack Obama – Democratic Party – 44th President – American Presidents. History. Ginkità dida han January 12, 2009.
  129. Barack Obama (August 4, 1961 – ). American Presidents: Life Portrait. C-SPAN. Ginkità dida han January 12, 2009.

External links[igliwat | edit source]